sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Myskikurpitsakeitto


Myskikurpitsakeitto

1 myskikurpitsa
 rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria
1/2 n 150 g kukkakaalia paloiteltuna
8 dl kasvislientä, ripaus timjamia
vajaa desi juoksevaa mustaleimajuustoa (ei välttämätöntä)
persiljaa, raejuustoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kuori kurpitsa ja pilko isohkoiksi kuutioiksi.
Poista siemenet talteen. Nosta kurpitsalohkot ja siemenet uunivuokaan.
Sekoita n 2 rkl rypsiöljyä, suolaa ja mustapippuria. Levitä seos kurpitsapaloille.
Paahda uunissa 200-asteessa n 15 minuuttia.
Lisää joukkoon paloitellut kukkakaalit. Jatka paahtamista 10-15 minuuttia.
Kiehauta kasvisliemi. Nosta siemeniä lukuunottamatta
kurpitsa- ja kukkakaalilohkot kattilaan kiehuvaan liemeen.
Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
Soseuta. Lisää juokseva  mustaleimajuusto ja anna kiehahtaa.


Lisää annoksille raejuustoa, persiljaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.