sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Mantelibroileria

 Valmistin broilerifileestä uuniruokaa uudella tavalla.
Lopputulos oli oikein hyvä. Tomaattimurskan tilalle kokeilen vielä muutakin
vaihtoehtoa. Tämä on ihan hyvä vaihtoehto, mutta toista syöjää varten
toteutan vielä jotain muuta. Vaihtelu virkistää.

Mantelibroileria 
n 350 g broilerifilettä
1 tl kanelia, vajaa tl chiliä, mustapippuria, suolaa
rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
Mausta fileet ja ruskista ne kevyesti rypsiöljyssä. Ripottele fileille vehnäjauhot.  
2 valkosipulinkynttäkuorittuna ja pilkottuna
1 iso punasipuli suikaleina
Sivele vuoka valkosipulilla ja lisää pilkottu valkosipuli vuokaan.
Nosta broilerifileet vuokaan.
Kuullota punasipulisuikaleet rypsiöljyssä
4 isoa perunaa kuorittuna ja pilkottuna neljään osaan
Lisää perunalohkot vuokaan.
Levitä vuokaan kuullotettu sipuli.

Kuorrutus 
100 g mantelirouhetta
390 g tomaattimurskaa
vajaa desi omenamehua
1 rkl meiramia ja ripaukset sokeria ja suolaa
Sekoita ja levitä vuokaan.
Paista vuokaa 200-asteessa n 40 minuuttia (kunnes perunat ovat kypsiä)
Vuoan pinnalle tuoretta persiljaa

Broilerin seuraksi sopii salaatti, johon lisäsin kirsikkatomaatteja ja raejuustoa sekä
jogurttipohjaista pippurilla maustettua valkosipulikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.