Syötiin tänään loput kurpitsarisotosta.
Jälkiruuaksi valmistin mustikkakiisselin.
Se maistui oikein sopivalta aterian päätteeksi.
Mustikkakiisseli
5 dl pakastemustikoita
1 1/2 dl fariinisokeria
9 dl vettä
1 dl kylmää vettä ja 3 rkl perunajauhoja
Mittaa jäiset mustikat kattilaan ja nosta kattila kuumalle liedelle.
Lisää fariinisokeri ja sekoita. Survo mustikat.
Lisää 9 dl vettä ja keitä n 10 minuuttia.
Sekoita perunajauhot 1 dl kylmää vettä.
Liruta seos kattilaan ja anna pulpahtaa.
Kaada kiisseli kulhoon, ripottele pinnalle hieman sokeria.
Se estää kuoren muodostumista. Anna jäähtyä.
Notkista rasia macarbonea lisäämällä rasvatonta maitoa. ja 3 tl vaniljasokeria.
Vatkaa tasaiseksi ja nostele kokkareita kiisselin päälle annosvateihin.
Fariinisokeri kuulostaa mielenkiintoiselta kiisselin makeuttajalta.
VastaaPoistaFariinisokeri antaa sopivasti mehmeän ja paahdetun maun kiisseliin.
VastaaPoista