torstai 30. maaliskuuta 2017

Parsarisotto

 Ostin espanjalaista parsaa. Kotimaistahan meillä ei saada ainakaan vielä.
Parsarisotto  maistui hyvältä juuri tänään, aurinkoisena päivänä.

Parsarisotto
8-9 kpl parsaa huuhdeltuna 
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
kylmäpuristettua rypsiöljyä
ripaus chiliä
2 dl arborioriisiä tmv
8 dl kanalientä
Pilko huuhdellut parsat n 2 cm paloiksi
Kiehauta kanaliemi.
Lisää kasariin rypsiöljy ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.
Lisää mukaan chiliä.  Lisää riisit ja kuullota hetki, kunnes öljy vetäytyy riisiin.
Lisää kiehuvaa  kanalientä vähitellen vähän kerrallaan. Anna imeytyä riisiin.
Kun puolet kanaliemestä on lisätty, lisää risottoon pilkotut parsat.
Jatka lisäämistä, kunnes parsa on sopivan kypsää.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä 20 g voita tmv.
Levitä annoksille juustoraastetta. 
 
 Risotto kasarissa

Parsankukinnot lisäsin erikseen annoksille.

2 kommenttia:

  1. Tätä tuli tänään kokkailtua ja ai että, oli hyvää! Ihania, simppeleitä ruokaohjeita Sinulla! Täältähän löytää hyviä vinkkejä päivittäiseen kokkailuun, kun oma pää lyö tyhjää:) Ja ihanalta näyttää kotisikin!
    sanna.koo

    VastaaPoista
  2. Kiitos sanna.koo käynnistä. Tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.