tiistai 28. helmikuuta 2017

Myskikurpitsarisotto

 Tänään oli risoton vuoro. Ostin myskikurpitsan ja ensin ajattelin keittoa,
mutta huomasin risotto-ohjeen ja päätin kypsyttää risoton.
Kevyt kasvisruoka oli lopputuloksena.

Myskikurpitsarisotto
1 myskikurpitsa paloteltuna
1 rkl öljyä, vajaa tl suolaa
*
1 sipuli pilkottuna/ ajoin sipulin kutterilla pieneksi silpuksi
1 l kasvislientä
1 rkl voi/kasvisöljyseosta
4 dl risottoriisiä
*
2 rkl sitruunamehua
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus mustapippuria, ripaus suolaa
*
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Halkaise ja kuori kurpitsa. Ota siemenet talteen ja paahda ne.
Kuori kurpitsa ja kuutioi paloiksi.
Nostele palat uunivatiin. Sekoita  mukaan rypsiöljyä ja suolaa.
Kypsennä 220-asteessa ja soseuta haarukalla tasaiseksi.
Silppua sipuli. Kiehauta kasvisliemi.
Lisää kasariin öljykasvisseos, kuullota sipulia hetki.
Lisää riisit ja anna rasvan imeytyä riisiin. Kypsennä risotoksi lisäämällä
vähän kerrasaan kasvislientä sekoittaen. Lisää kasvislientä ja sekoita risottoa,
 kunnes riisi on sopivan kypsää. Lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu,
parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti.
Ripottele annoslautasille kurpitsansiemeniä.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.