tiistai 14. helmikuuta 2017

Kasvis-valkohomejuustokeitto

 Jääkaapissa oli vielä sopivasti tryffelivalkohomejuustoa jäljellä.
Tänään oli keittopäivä ja sain idean, että nyt käytän keittoon juustoa.

Kasvis-valkohomejuustokeitto 3-4 annosta 

1 1/2 rkl voi/kasvisrasvaa juoksevana
1 sipuli viipaleina
7 dl vettä
200 g porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua kuorittuina ja pilkottuna
75 g tryffelivalkohomejuustoa (tai sinihomejuustoa)
suolaa ja mustapippuria
annoksille valkohomejuustoa muruina ja kurkkua
Kuumenna öljyseos kattilassa. Lisää sipuliviipaleet ja peitä kattila kannella.
Kuullota miedolla lämmöllä.
Lisää pilkotut kasvikset ja anna kuullottua hetki.
Lisää 7 dl vettä. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.
Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa n 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Lisää valkohomejuusto paloiteltuna ja anna sulaa keittoon.
Soseuta tehosekoittajalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Annostele ja lisää päälle juustomurua ja pienittyä kurkkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.