keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kalkkunapihvit pastalla

 Tänään valmistin lounaaksi herkulliset kalkkunapihvit.
Mietin lisukkeksi joko riisiä tai pastaa. Päädyin pastaan ja se oli ihan hyvä vaihteeksi.
Pihveistä tuli oikein mehevät ja maistuvat.

Kalkkunafilepihvit  

1 pkt/480 g kalkkunafileleikettä 
2 rkl spelttijauhoa karkeaa
2 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria 
kasvisrasva/voiseosta
2 sitruunaa pestynä ja viipaloituna
Pyyhi fileet. Sekoita mausteet spelttijauhoon.
Kierittele pihvit jauhoseoksessa
Leikkaa sitruunat paksuhkoiksi viipaleiksi.
Kuumenna rasva pannulla. Nosta pihvit pannulle ja aseta sitruunaviipale pihville.
Paista n 5 minuuttia ja käännä pihvit. Nosta sitruuna viipaleet jälleen pihville.
Voit puristaa lusikalla viipaleesta mehut pihviin.
Paista n 3 minuuttia.
Nosta pihvit laakeaan vuokaan ja laita uunin 75-asteeseen, että pysyvät lämpiminä.

Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.

Kastike   
2 dl kiehuvaa kanalientä 
1 dl ruokakermaa
muutama rouhaisu mustapippuria
1 1/2 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
n 1 rkl puristettua sitruunamehua
Sekoita suuruste kiehuvaan nesteeseen ja anna kiehua n 5 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla
 
 Lisäksi vielä pieni salaatti lautaselle.
Hyvää oli. Pitää kokeilla myös risotolla .

2 kommenttia:

  1. Kalkkuna on kyllä hyvää syötävää. Pidän siitä enemmän kuin broilerista. Viimeksi tein vaihteluksi miedosti sinappisen kermakastikkeen ja sopi yllättävän hyvin kalkkunalle. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kalkkunasta myös. Sinappinen kermakastike kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Kiitos, että kävit.

      Poista

Kiitos kommentistasi.