Tänään syötiin suomalaista perinneruokaa, paistettuja silakkapihvejä.
Ne maistuivat todella hyvältä pitkästä aikaa.
Valmistin yksinkertaisella tavalla silakan mietoa makua täydentäen.
Maustaminen saa olla vähäistä, vain suolaa ja ruisjauhoja.
Silakan maku korostuu sopivasti pannulla paistaen.
Silakkapihvit
550 g silakkafileitä
suolaa ja ruisjauhoja
juoksevaa voi/kasvisrasvasekoitetta
Huuhtele nopeasti fileet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
Levitä laakealle lautaselle ruisjauhot
Kuumenna pannu ja lisää voi/kasvisrasvaseos.
Mausta silakkafileet "lihapuolelta" suolalla.
Nosta fileet lihapuoli vastakkain. Kieritä nahkapinnat ruisjauhoissa.
Paista silakkapihvit rasvaseoksessa kullanruskeiksi. Nauti.
Lisukkeet
salaattia, keittämällä kypsytettyjä perunoita ja rasvasulaa,
tummaa patonkia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.