sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Sienirisotto


Tänään pyöräytin sienirisoton. Risotot ovat lempiruokiani.
 Jotenkin jouluruokien jälkeen kaipasin kevyempää ruokaa.
Tämä oli juuri sitä. Lisäsin mukaan sipulia ja terästin sitruunamehulla,
koska valkoviiniä ei ollut ja punaviini ei sopinut risottoon.

Sienirisotto
3 kpl isoja herkkusieniä pilkottuna
1 keskikokoinen keltasipuli pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
3 rkl rypsiöljyä
3 dl riisiä, käytin puuroriisiä
8 dl kasvislientä kiehuvana
3 rkl puristettua sitruunamehua
1/2 dl kevytkermaa
2 rkl tuoretta pilkottua ruohosipulia
ripaus mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit.
Lisää puhdistetut ja pilkotut sienet ja paista hetki.
Kiehauta kasvisliemi. Lisää kasariin osa riisistä ja kuullota hetki.
Lisää kasvislientä ja lisää riisiä. Sekoita kunnes neste on imeytynyt.
Lisää loput kasvisliemestä muutamassa erässä sekoittaen.
Anna risoton kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia.
Purista joukkoon sitruunamehua ja kevytkerma.
Lisää ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
Lisää juustoraaste annoksille.  



 Yksinkertainen,  maukas risotti aloitti uuden vuoden.
Hyvää Uutta Vuotta 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.