lauantai 31. joulukuuta 2016

Hernekeitto uudella tavalla


Pienestä luuttomasta joulukinkusta oli jäljellä juuri sopiva pala hernekeittoon.
Niinpä valmistin hernekeiton jo tänään poiketen perinteisestä Loppiaisajan hernekeittopäivästä. 
Ostin luomuherneitä, käytin kasvislientä sekä juureksia. Kasvishernekeitto
onnistuu myös, kun jätät kinkun pois ja lisäät juuresten määrää. Keittoon voi lisätä 
myös palsternakkaa ja selleriä


Hernekeitto
500g kuivattuja herneitä
3 l vettä + 3 kasvisliemipalaa
1 keskikokoinen sipuli pienittynä
1 iso porkkana kuutioituna
pala lanttua kuutioina
n 400 g luutonta kinkkua kuutioituna
2 tl meiramia, 1/2 tl mustapippuria, 2 rkl dijon sinappia, 1 tl suolaa

Puhdista ja huuhtele herneet. Liota herneitä vedessä 10 tuntia huoneenlämmössä.
Siivilöi herneet. Mittaa kattilaan 3 l vettä ja veteen liotetut kasvisliemikuutiot.
Lisää herneet, pienitty sipuli ja juureskuutiot. Keitä hiljakseen  n 2 tuntia.
Lisää paloiteltu kinkku ja mausteet n 1/2 tuntia ennen valmistumista.
Tarkista maku. 

Kasvisversion saat, kun jätät kinkun pois ja lisäät esim palsternakkaa ja selleriä
Hernekeitto on hyvää talviruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.