keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kylmäsavulohigratiini

 Mietin mitä kylmäsavulohesta tekisin.
Halusin lämpimän ruuan ja etsiskelin, mitä muut ovat tehneet.
Löysin Teresa Välimäen gratiinin. Päätin toteuttaa sen muutamin muutoksin.
Käytin pakasteperunoiden asemasta tuoretta perunaa.
Mielestäni peruna ei sovellu kovin hyvin pakastettavaksi.
Joitakin pieniä muutoksia tein myös.

Kylmäsavulohigratiini 2:lle

6 keskikokoista perunaa n 400g
150 g kylmäsavulohta
1 tl kuivattua tilliä
1 dl ruokakermaa
1 tl dijonsinappia, 1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
juustoraastetta, käytin punaleima emmentalia
persiljaa 
Kuori ja viipaloi perunat. Esikypsennä suolatussa vesitilkassa n 10 minuuttia.   
Voitele uunivuoka. Nostele puolet perunoista vuokaan. Ripottele perunoille tilliä.
Pilko kirjolohi ja lisää vuokaan, ripottele pinnalle tilliä.
Lisää loput perunat. Vatkaa ruokakerma, dijon-sinappi, sitruunan kuoriraaste ja -mehu sekaisin.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kermaseos vuokaan. Levitä pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteessa n 35-40 minuuttia.
Levitä pinnalle tuoretta persiljaa


Lohigratiini annoslautasella salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.