perjantai 6. tammikuuta 2017

Hirvikäristys

 Tänään tein hirvikäristystä ensimmäistä kertaa. Porokäristystä on
tullut tehtyä. Hirvikäristys oli mehevää ja maukasta, jopa
parempaa kuin porokäristys. Herkkusienet sopivat hyvin mukaan tähän pataruokaan.
Lisukkeena kypsennetyt juurekset, kasvikset ja salaatti erikseen tarjottuna.

Hirvikäristys
240 g hirvikäristystä (pakaste)
3 rkl voita
n 200 g herkkusieniä pilkottuna
1 iso sipuli pienittynä
kasvisrasva/voisekoite
suolaa, mustapippuria 
5 kpl murskattuja katajanmarjoja
3 dl ruokakermaa 10%
kourallinen pakastepuolukoita
Ota hirvikäristys hetkeksi huoneenlämpöön.Anna sen sulaa puolikohmeaksi.
Irrota veitsellä lihasiivut ja revi ne sopiviksi paloiksi.
Paista sekoittaen  kuumassa tirisevässä voissa tasaisen ruskeiksi.
Kaada käristys kattilaan.Lisää katajanmarjat ja ripaus suolaa.
 Anna vetäytyä muutama minuutti. 
Paista pilkotut sipuli ja sienet kasvisrasva/voiseoksessa.
 Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kattilaan.
Lisää kerma. Anna kiehua keskilämmöllä n 5 minuuttia.
Lisää mukaan puolukat.

 Alkusalaatiksi sopii frisee/tomaattisalaatti, sitä sopii nauttia myös varsinaisen aterian kera.


Lisukkeeksi kypsensin kiehauttamalla perunalohkoja, porkkanaa, lanttua,
herneitä ja kukkakaalinuppuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.