Poron sisäpaisti uunissa
n 900 g sisäpaistisuolaa, mustapippuria, hunajaa
voita ja oliiviöljyä
Pyyhi sisäpaistin pinta. Kuumenna pannula reipas pala voita ja tilkka oliiviöljyä. Ruskista paisti joka puolelta voi/öljyseoksessa. Sivele pintaan hunajaa ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Laita paisti paistopussissa uunivuokaan. Huuhtele vesitilkalla mukaan pannun paistoliemi. Sulje pussi ja tee kulmaan pieni reikä. Kypsennä uunissa 125-asteessa, kunnes lihamittari osoittaa 68-astetta. Käännä paistipussia kerran paiston aikana. Siivilöi paistoliemi kastiketta varten.
Kastike porolle
Sekoita 3 rkl vehnäjauhoja vesitilkkaan ja vispaa se paistoliemeen. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää joukkoon mustaherukkahyytelöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon 2 dl ruokakermaa. Tarkista maku.Hunajamelonisalaatti
Kuutioi hunajamelonia. Revi puna- ja vihreälehtistä salaattia vadille. Silppua joukkoon kaksi kevätsipulia varsineen. Sekoita mukaan hunajamelonikuutiot ja pala kuorittua ja viipaloitua kurkkua. Sekoita kastikkeeksi sitruunamehua, oliiviöljyä, mustapippuria, sokeria, suolaa ja pirskottele salaatille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.