sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Poronpaistia, perunamuusia ja hunajamelonisalaattia

Syksy on riistaruokien aikaa. Kauppahallissa oli tarjolla hirvenlihaa, mutta vielä ohitin sen ja jatkoin matkaani Stockan Herkkuun. Minulle oli jäänyt mieleen poron sisäpaisti, jota siellä näytti olevan tarjoushintaan nyt pyhien aluspäivinä. Valmistin pienen sisäpaistin uunissa. Itsestään selvää on, että perunamuusi on paras poron kumppani ja tietysti puolukkasurvos. Halusin valmistaa hieman makean salaatin ja siihen sopi hunajameloni loistavasti. Stockan Herkussa oli vastapoimittua kevätsipulia, joka on sipuleista parasta salaatissa.

Poron sisäpaisti uunissa

n 900 g sisäpaisti
suolaa, mustapippuria, hunajaa
voita ja oliiviöljyä

Pyyhi sisäpaistin pinta. Kuumenna pannula reipas pala voita ja tilkka oliiviöljyä. Ruskista paisti joka puolelta voi/öljyseoksessa. Sivele pintaan hunajaa ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Laita paisti paistopussissa uunivuokaan. Huuhtele vesitilkalla mukaan pannun paistoliemi. Sulje pussi ja tee kulmaan pieni reikä. Kypsennä uunissa 125-asteessa, kunnes lihamittari osoittaa 68-astetta. Käännä paistipussia kerran paiston aikana. Siivilöi paistoliemi kastiketta varten.


Kastike porolle
Sekoita 3 rkl vehnäjauhoja vesitilkkaan ja vispaa se paistoliemeen. Anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää joukkoon mustaherukkahyytelöä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon 2 dl ruokakermaa. Tarkista maku.





Hunajamelonisalaatti


Kuutioi hunajamelonia. Revi puna- ja vihreälehtistä salaattia vadille. Silppua joukkoon kaksi kevätsipulia varsineen. Sekoita mukaan hunajamelonikuutiot ja pala kuorittua ja viipaloitua kurkkua. Sekoita kastikkeeksi sitruunamehua, oliiviöljyä, mustapippuria, sokeria, suolaa ja pirskottele salaatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.