sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Broilerileikkeet keltaisessa kastikkeessa

Broileriruokia ei voi ohittaa. Niitä pitää ainakin kerran viikossa tehdä. Tänään sunnuntaina, harmaana marraskuisena päivänä, oli mukava valmistaa broilerille aurinkoisen keltainen kastike.
Uunissa rintaleikkeet kypsyivät vaivattomasti. Joten en voinut valittaa, että keittiössä olisi aikaa kulunut. Ananaspurkin avasin, laitoin sitä salaattiin ja liemen kastikkeeseen.

Broilerileikkeet keltaisessa kastikkeessa

4 kpl broiskun rintaleikettä
1 ps (melkein) Tikka Masala- maustetta
suolaa
kastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tomaatti iso
2 rkl currya
1 1/2 dl ananaslientä
1 kanliemikuutio
2 dl ruokakermaa


Laita broilerileikkeet uunivuokaan. Ripsauta hieman oliiviöljyä pintaan. Mausta molemminpuolin Tikka-Masalalla ja ripauksella suolaa. Kypsennä uunissa 175-asteessa noin puoli tuntia tai kunnes broileri on täysin kypsää.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä viitisen minuuttia miedohkolla lämmöllä oliiviöljyssä. Paloittele iso tomaatti ja lisää se ja curry sipulien joukkoon. Kaada mukaan ananasliemi ja murustele mukaan liemikuutio. Anna porista hetki. Lisää ruokakerma ja hauduta kastiketta kasaan. Tarkista maku. Voit lisäätä mausteita, jos haluat.
Pitkäjyväinen riisi kypsyi kastiketeon aikana. Salaatin tarjosin omalta salaattilautaselta, koska kastiketta on reippaanlaisesti broilerin seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.