Keltainen perunakeitto

3 valkosipulinkynttä, 2 isoa riittää
puolikas kesäsipulia
öljyä
kurkumaa
6 dl kasvislientä
suolaa, paprikajauhetta
ruokakermaa
1 purjo (ei latvaosaa)
Kuori ja viipaloi perunat, valkosipulinkynnet ja kesäsipuli. Ruskista keittokattilan pohjalla öljyssä.
Sirottele päälle kurkumaa ja lisää kasvisliemi. Keitä kannen alla hauduttaen noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja paprikalla. Lisää kerma (makusi mukaan).
Huuhtele, halkaise ja puhdista purjo. Leikkaa kapeiksi suikaleiksi (vihreän latvan voit hylätä).
Ryöppää suikaleita miedosti suolatussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta.
Kaada keitto lautasille ja nostele keitolle purjosuikaleita keoksi. Maalaisleipä sopii keiton kera.
Tuo kurkuma antaa upean ja houkuttelevan värin keitolle. Nyt on aika herkutella tuoreilla kasviksilla. Nam! Aurinkoista päivää!
VastaaPoistaAnna,
VastaaPoistaKeitot ovat just nyt, kun säät ovat jo syksyisiä, sopivan lämpimiä ja kevyitä.