Marinoitu lohi, bataatit ja sitruunakastike

1 bataatti viipaleina
Marinadi
0,5 dl öljyä
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
chilijauhetta
mustapippuria
4 rkl soijaa
puolikas sitruunan mehu ja kuori
Sitruunakastike

puolikas sitruunan mehu ja kuori
2 tl hunajaa
3 rkl ruohosipulisilppua
mustapippuria rouhaistuna
suolaa
Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa lohi viipaleiksi nahan kanssa. Kuori bataatti ja viipaloi.
Kaada marinadi lohen ja bataattiviipaleiden päälle. Anna marinoitua n puoli tuntia.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Kypsennä lohi pannulla keskilämmöllä muutama minuutti per puoli. Ota huomioon palan paksuus. Lado bataattiviipaleet matalaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Sitten nauttimaan. Lisukkeeksi valmistin tomaatti-rucolasalaatin ja vielä pehmeälehtistä salaattia naturelina.
NAM!!! En huomannut kokkailusivuasi aikaisemmin. Ihania reseptejä - tästä lähtien haen vinkkejä sivultasi kun se ainainen jauhelihakastike-kanakeitto-uunibroileri-ketju alkaa kyllästyttää...
VastaaPoistailona niemi,
VastaaPoistaTervetuloa tänne Kotona-keittiööni.
Kokkailen meillä maistuvaa ruokaa toivottavasti maistuu muillekin.
Saatan joskus leipoakin, mutta kun ne valkoiset vehnäjauhot ovat vatsalle niin epäkiitollisia, jää leipominen vähemmälle.