maanantai 10. elokuuta 2009

Pastasalaatti mukana HK:n sinistä lenkkiä

Onneksi helteitä on riittänyt. Varjossa helteestä on niin helppo nauttia. Valmistin oikeaa helleruokaa. Ruokaisa kylmä pasta sopii hyvin ja kylmä olut ruokajuomaksi. Inspiroimastani pastasta tuli niin hyvää, että vieläkin muistelen sen maistuvaa kombinaatiota. Eikä siihen mitään erikoisia raaka-aineita tarvittu. Kaikki vain sopivat hyvin keskenään.

Pastasalaatti mukana HK:n lenkkiä ja paljon muuta

500 g pennepastaa ja vähän gnocchejakin
1 rkl öljyä
n 100 g HK:n viipalelenkkiä
1/4 prk aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
vajaa prk vihreitä oliiveja
1 oranssi paprika
1 avokado
puolikas punasipulia
rucolasalaattia
persiljaa




Kastike
2 rkl oliviiöljyä
2 tl valeaa balsamicoa
1 iso valkosipulinkynsi

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Pane pasta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä.
Suikaloi makkara ja paista keskilämmöllä rypsiöljytilkassa hetki. Sekoita pastaan.
Huuhtele ja suikaloi oranssi paprika. Puolita kivettömät oliivit. Silppua valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Kuori avokado ja kuutioi se pieniksi paloiksi. (Minulla oli hieman kova avokado, se sopi tähän hyvin). Suikaloi punasipuli. Sekoita kaikki em ainekset pastaan.

Sekoita kastikeaineet, öljy ja balsamico ja puolita mukaan valkosipuli.
Anna maustua noin 5 minuuttia, poista valkosipuli ja pirskottele kastike salaatille ja sekoita kevyesti. Levitä salaatin päälle rucolaa ja silputtua persiljaa. Nauti. Jos haluat raasta pinnalle parmesaania, minä en halunut sitä. Ja hyvää oli ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.