Omenapiirakka ja vaniljakastike

3 rkl kanelia
1 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vaaleaa siirappia
Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Sekoita keskenään pehmeä margariini, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, puolet sokerista ja leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi.
Painele puolet taikinasta voideltuun vuokaan. Käytin Lekuen silikoni-irtopohjavuokaa, joka on muuten erinomainen.
Asettele omenaviipaleet taikinalle ja ripottele kaneli ja sokeri päälle. Asettelin viipaleet kolmeen kerrokseen ja jokaisen väliin kanelisokeria. Painele lopuksi jäljellä oleva taikina omenakerrosten päälle, tosin minä ripottelin sen. Pirskota lopuksi piirakalle siirappi.
Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile Flora-vaahtoavan vaniljakastikkeen kera.
Vaniljajäätelö sopisi myös.
Olisikohan tässä ensi sunnuntain jälkiruoka? Näyttää ja kuulostaa hyvältä, ja helpolta valmistaakin.
VastaaPoistaTuo vuoka kiinnostaa, minulta kun puuttuu 24-senttinen irtopohjavuoka. Silikonisiin en ole vieläkään tutustunut.
Oi nam, vaikuttaa kyllä todellakin suussasulavalta piirakalta! : P
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaOn niin hyvää, että suosittelen. Tänään söimme ilman kastiketta ja se sopi kahvin kanssa hyvin.
Lekuen silikoni-irtopohjavuoka on parhaimpia ostoksiani pitkään aikaan.
Samoin ovat muffinsivuoat.
Seuraavaksi ostan ns höyrykotelon, jonne voi sujauttaa pihvit tai fileen vetäytymään ennen tarjoilua tai leikkaamista. Ei tarvitse foliota.
Canelia,
VastaaPoistaSe on suussasulavaa.