perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kukkakaalikeitto

 On jo venähtänyt pieni tovi viime postauksesta. Ruokaa on kyllä tehty,
mutta postaaminen on jäänyt. Valmistin hieman erilaisen kukkakaalikeiton,
 jonka jaan myös teille kokeiltavaksi.

Kukkakaalikeitto
1rkl voikasvisrasvaseosta
500 g kukkakaalinuppuja
 2 isoa perunaa pieninä lohkoina
1 keltasipuli pilkottuna
5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
*
krutonkia, kukkakaalinuppuja, kevätsipulinvartta

Huuhtele ja pilko kukkakaali kukinnoiksi, pilko myös varsiosuus
Pilko perunat. Silppua sipuli.
Kuullota kattilassa voikasvisrasvaseoksessa keskilämmöllä n 10 minuuttia.
Kaada mukaan kiehuva kasvisliemi ja kermamaito. Kiehauta.
Anna hautua n 15 minuuttia. Soseuta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi, ripauta hieman suolaa.
Paahda rasvattomalla pannulla rapeiksi. 
Silppua kevätsipulin vartta.
Annostele ja lisää annoksille krutongit, kukkakaalilohkot ja sipulisilppu
  
Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.