sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Jauhelihamureke kasvistäytteellä

 Tänään illalliseksi valmistin täytettyä jauhelihamureketta.
Lisukkeina salaattia ja keitetyt perunalohkot.

Jauhelihamureke täytteellä
400 g naudanjauhelihaa 10%
1 dl korppujauhoja gluteeniton
1 dl ranskankermaa  ja 1 dl ruokakermaa 10%
1 sipuli ja rypsiöljyä pienittynä ja kuullotettuna
1 kananmuna
vajaa 2 tl suolaa, 1 tl maustepippuria
Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota.
Hienonna sipuli ja kuullota se rypsiöljyssä. Anna jäähtyä. Jätä sipulia hieman täytteeseen.
Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset tasaiseksi.
Täyte
n 120 g munakoisoa pilkottuna pieneksi ja ripaus suolaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä) pienittynä
n 50 g emmentaljuustoa tmv pieninä kuutioina
1 rkl kuullotettua sipulia 
rouhaisu mustapippuria, 2 rkl pilkottua persiljaa
Kuullota pilkottu munakoiso. Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
*
Kokoa mureke  esim  öljyllä voideltuun silikonivuokaan.
Levitä vuokaan puolet jauhelihamuretaikinasta.
Levitä päälle hyvin sekoitettu täyte.
Lisää päälle loput mureketaikinasta.
Kypsennä uunin keskitasolla 200-asteessa n 20-30 minuuttia.

Annostele lautaselle friseesalaattia ja ripauta päälle kylmäpuristettua
rypsiöljyä, ripaukset mustapippuria, suolaa ja sokeria.
Lisää mukaan kurkkuviipaleita ja terttutomaattia sekä persiljaa
Nosta mukaan keitetyt perunalohkot, kaada päälle niukasti ruokakermaa ja
 rouhaise mukaan mustapippuria.
Nosta lopuksi lautaselle pala jauhelihamureketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.