keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Karitsanpaistikeitto

 Pääsiäispyhänä nautimme kartisanpaistista isolla joukolla. Paisti oli pehmeää ja maukasta.
 Paistista jäi kimpale, joka kypsänä ja pilkottuna sopi hyvin keittoon.
Keitto maistui ja liha oli murean maukasta ja pehmeää.

Karitsanpaistikeitto   
8 dl kasvislientä
500g perunoita pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna ja kuullotettuna
 8 kpl ehjiä mustapippureita
palsternakkaa ja porkkanaa suikaleina
n 300 g pilkottua kypsää karitsanpaistia
suolaa
annoksille tuoretta timjamia
Lisää kasvisliemifondi kattilaan veteen. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat.
Kuullota kevyesti pilkottu sipuli ja lisää keittoon sipuli ja mustapippuri.
Keitä hetki ja lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet 
Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pilkottu karitsanpaisti.
Maista ja lisää suolaa. Anna kiehua, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Ripottele annoksille timjamia.
 
Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.