Tänään oli vuorossa vokkiruoka. Siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi vokannut.
Kaikki sai alkunsa, kun huomasin kaupanhyllyllä valmiiksi pilkotut vokkikasvikset.
Siitäpä tämä ruoka lähti ja hyvää oli.
Broilerivokki
350 g broilerin ohutleikettä suikaloituna
4 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1/2 limen mehu
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala purjoa pilkottuna
350 g kasvissuikaleita / porkkanaa, palsternakkaa, punasipulia, bataattia
kourallinen pakastepapuja
suolaa, mustapippuria rouheena
Sekoita marinadiksi soijakastike, osterikastike, limemehu
Leikkaa ohutfileet suikaleiksi. Kaada päälle marinointiliemi.
Anna marinoitua n tunnin verran
Lisää pannulle rypsiöljy.
Lisää kuumalle pannulle pienityt sipulit, kuullota noin minuutin verran.
Lisää pannulle marinoidut broilerisuikaleet. kääntele noin 3 minuuttia.
Lisää pannulle kasvikset ja kaada marinadiliemi mukaan pannulle.
Kypsennä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kypsia mutta sopivan rapeita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kiehauta pakastepavut vesitilkassa.
Lisäsin vielä annoksille salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.