keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kasviskeitto - broileripyörykät - salaatti

 Tänään syötiin eilistä kasviskeittoa alkuruokana ja
maanantaina valmistamiani broileripyöryköitä salaatin kera pääruokana.
Lämmitin broileripyörykät uunissa ja lisäsin mukaan
muutaman voileivän keiton seuraksi. 

 Kasviskeitto
5 perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 porkkanaa pestynä ja lantteina
1 nauris kuorittuna ja paloiteltuna
1 kotimainen vihreä omena siemenkota poistettuna ja paloiteltuna
1 sipuli paloiteltuna
8 dl kasvislientä
öljyä, mustapippuria, paprikaa, suolaa
Kuullota paloitellut kasvikset ja mausteet öljyssä pannulla. 
Kiehauta kasvisliemi ja lisää mukaan kuullotetut kasvikset.
Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta tasaiseksi. Lisää annoksille raejuustoa.
Raejuusto oli maanantain annoksilla.

 Paahdoin uunissa tummaa maalaisleipää, joiden pinnalle
levitin kasvisrasvaa, broilerileikeviipaleen ja juustoraastetta sekä paprikasuikaleet.
Samassa uunissa lämmitin broileripyörykät. 
Ripottelin pinnalle juustoraastetta ja paprikasuikaleita.
Lisänä salaatti; lehtisalaattia, öljyä ripaus, paprikasuikaleita ja kurkkua.
 

Broileripyörykät maanantaina
800 g broilerinjauhelihaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta, 1 tl currya, 1 tl suolaa, mustapippuria
1 kananmuna ja 3 rkl maissijauhoja
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
 Pyörittele pieniksi palloiksi.
Nostele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista uunin 225-asteessa noin 10-15 minuuttia.

Lisukkeina maanantaiaterialla oli
uunissa kypsennettyjä peruna- ja porkkanatikkuja.
Salaattina keräsalaattia ja naurisraastetta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.