Tänään syötiin suomalaista perinneruokaa. Pataruuat ovat syksyajan
ruokia ja karjalanpaisti on yksi niistä.
Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti uunissa kypsyen.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
1 iso nauris kuorittuna ja pilkottuna
1 iso porkkana pestynä ja lanteiksi leikattuna
2 pienehköä keltasipulia kuorittuna ja suikaleiksi leikattuna
1 iso valkosipulin kynsi pienittynä
500 g karjalanpaistilihaa. valmiiksi pilkottu
suolaa, mustapippuria ehjänä ja jauheena, cajunpippuria, 2 laakerinlehteä
kasvisöljy/voiseosta
Kuullota sipulit rasvassa pannulla ja lisää cajunpippuri ja ripaus suolaa.
Kaada sipulit uunipataan.
Kuullota kevyesti nauris- ja porkkanapalat, kaada uunipataan.
Ruskista lihat öljy/voiseoksessa pannulla. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kaada lihat uunipataan.
Kaada pannulle 4 dl vettä ja anna kiehahtaa.
Kaada huuhdevesi uunipataan. Lisää mukaan laakerilehdet ja ehjät mustapippurit.
Sekoita ainekset.
Nosta pata uuniin 200-asteeseen ja laita kansi päälle.
Anna kypsyä noin 20 minuuttia, ota kansi pois ja alenna lämpö 175-asteeseen
Kypsennä vielä noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
Sekoita lisukkeeksi salaatti, jossa
pehmeää friseetä, keltaista paprikaa suikaleina, tomaattia,
kastike oliiviöljy, puristettu sitruunamehu , suola, sokeri, mustapippuri
Karjalanpaistille valmistin perunamuusin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.