lauantai 15. lokakuuta 2016

Karjalanpaisti

 Tänään syötiin suomalaista perinneruokaa. Pataruuat ovat syksyajan 
ruokia ja karjalanpaisti on yksi niistä.
Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti uunissa kypsyen.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
1 iso nauris kuorittuna ja pilkottuna
1 iso porkkana pestynä ja lanteiksi leikattuna
2 pienehköä keltasipulia kuorittuna ja suikaleiksi leikattuna
1 iso valkosipulin kynsi pienittynä
500 g karjalanpaistilihaa. valmiiksi pilkottu
suolaa, mustapippuria ehjänä ja jauheena, cajunpippuria, 2 laakerinlehteä
kasvisöljy/voiseosta
Kuullota sipulit rasvassa pannulla ja lisää cajunpippuri ja ripaus suolaa.
Kaada sipulit uunipataan.
Kuullota kevyesti nauris- ja porkkanapalat, kaada uunipataan.
Ruskista lihat öljy/voiseoksessa pannulla. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kaada lihat uunipataan.
Kaada pannulle 4 dl vettä ja anna kiehahtaa.
Kaada huuhdevesi uunipataan. Lisää mukaan laakerilehdet ja ehjät mustapippurit. 
 Sekoita ainekset.
Nosta pata uuniin 200-asteeseen ja laita kansi päälle.
Anna kypsyä noin 20 minuuttia,  ota kansi pois ja alenna lämpö 175-asteeseen
Kypsennä vielä noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
 
 Sekoita lisukkeeksi salaatti, jossa
pehmeää friseetä, keltaista paprikaa suikaleina, tomaattia,
kastike oliiviöljy, puristettu sitruunamehu , suola, sokeri, mustapippuri
Karjalanpaistille valmistin perunamuusin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.