torstai 6. lokakuuta 2016

Kalkkunajauhelihapihvit uunijuureksilla

 Kalkkunapihveistä tuli mehevän herkulliset. Paistoin ne pannulla, mutta juurekset kypsyivät vaivattomasti uunissa. Hyvä kokonaisuus. 

Kalkkunajauhelihapihvit
350 g kalkkunajauhelihaa
1 tl suolaa, 1 tl savupaprikaa, 2 rkl pilkottua persiljaa, mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
pieni sipuli ja 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 dl maissijauhoja, 1 kananmuna
1/2 dl ruokakermaa
Sekoita jauhelihaan mausteet ja sitruunamehu
Sekoita maissijauho ja kananmuna
Kuullota hienonnetut sipulit öljytilkassa ja anna jäähtyä.
Lisää jauhelihaan  kananmunaseos ja sipulisilppu sekä ruokakerma.
Sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta n 8 pientä pihviä. 
Paista pannulla öljy/voiseoksessa kypsiksi.

Sekoita pihveille kastike
1/2 dl luonnonjogurttia ja 1 dl ranskankermaa
ripaus suolaa, 1 rkl puristettua sitruunamehua, mustapippuria ja hienonnettua persiljaa
  
Uunijuurekset
Leikkaa kuoritut perunat ohuehkoiksi lohkoiksi
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lisää vuokaan perunalohkot.
Ripauta mukaan hieman rypsiöljyä, suolaa, paprikaa ja mustapippuria.
Pese ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi. Mausta hunajalla ja persiljalla.
Kypsennä uunin 200-asteessa, kunnes ovat sopivan kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.