Punajuuri-perunasosekeitto

250 g perunoita kuutioituna
1 omena kuorittuna ja raastettuna
4 rkl vettä
provencale-yrttimaustetta, sisältää timjamia, rosmariinia, oreganoa, salviaa, kynteliä
350 g keitettyjä punajuuria kuorittuina ja kuutioituina
1 laakerilehti
5 dl kuumaa kasvislientä
suolaa, mustapippuria
smetanaa
rucolaa
Laita sipuli, perunat, omena ja vesi kulhoon. Peitä voipaperilla ja kuumenna täydellä teholla mikrossa 10 minuuttia. Lisää yrttimauste ja kuumenna 1 minuutti.
Sekoita joukkoon punajuuret, laakerinlehti ja kasvisliemi. Peitä ja kuumenna täydellä teholla 12 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Anna jäähtyä ilman kantta 5 minuuttia.
Ota laakerilehti pois ja siivilöi kasvikset ja soseuta ne. Neste varataan kulhoon, johon kaadat kasvissoseen. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Peitä kulho ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 4-5 minuuttia.
Jaa keitto lautasille, lisää lautasille smetanaa ja koristele rucolalla.

Keittokin on varmaan hyvää, mutta huomio kiinnittyi tuohon pöytäliinaan. Upea kerrassaan!
VastaaPoista