maanantai 7. heinäkuuta 2008

Vihreä keitto ja vohvelit

Viikonlopun jälkeen maanantaina valmistan ruokaa periaatteella kaappien kätköistä. Viikonlopuksi oli ostettu torilta neljä paksua ja isoa kurkkua eurolla, kukkakaalia ja kesäsipulia. Näistä oli rippeitä jäljellä ja niistä inspiroin keiton, jonka annoshinta jää alle euron.
Keitto kasviksista on kevyttä ruokaa, joten jälkiruoka saa olla tuhtia. Vohveliainekset löytyvät aina kaapista, pakasteessa on vieläkin mustikoita. Kerma-, rahka- ja ranskankermapurkkien jämät menevät tässä samalla parempiin suihin.
Nopeasti ja helposti inspiroitui vihreä keitto.

1/2 litraa kesäsipulin vihreitä varsia ohuiksi pilkottuna
1/2 litraa kurkkua puolikasviipaleiksi viipaloituna
puolikas keskikokoista kukkakaalia, josta pilkotaan kukkaosiot
1/2 litraa kasvislientä liemikuutiosta
oliiviöljyä
mustapippuria, paprikajauhetta
Kaada kattilaan noin 3-4 rkl oliiviöljyä, kuumenna lieden asteikolla no 7 siis ei aivan kuumimmalla ja lisää kattilaan sipulivarsisilppu ja kukkakaalikukinnot. Kuullota näitä hetki ja lisää kurkkuviipaleet ja kuullota. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna porista kunnes kukkakaali on kypsää. Sekoita tehosekoittajalla tai sauvasekoittajalla. Jätin keiton pureskeltavaksi, käytin sauvasekoitinta. Tarkista maku ja lisää mustapippuria ja paprikajauhetta. Anna kiehahtaa. Nauti.
Vohvelit tein perinteiseen tapaan, käytin jääkaapista ranskankermalopun juoksevan margariinin lisäksi. Mustikat saivat sulaa huoneenlämmössä ruuanvalmistuksen ajan, hiukan kohmeisina ne sulivat lämpimien vohvelien päällä. Lopuksi keko kermarahkavaahtoa, jossa ripaus vaniljasokeria. Vohvelit nautittiin syvän hiljaisuuden vallitessa. Sanonta, on niin hyvää, ettei sanotuksi saa, osui kohdalleen. Keittokin oli hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.