maanantai 28. heinäkuuta 2008

Punajuuripihvit

Punajuuri on juuri nyt niin hyvää, että siitä pitää valmistaa kerran viikossa ruokaa. Joskus jopa useamminkin. Tänään oikein odotin, että saan valmistaa punajuuripihvit. Valitsin sen yksinkertaisemman version.
Punajuuripihvit ja ruohosipulikastike

Pese punajuuret, poista kantaosa ja napa. Viipaloi pihvikiekoiksi. Keitä suolatussa vähässä vedessä melkein kypsiksi. Anna jäähtyä ennen paneeraamista. Vatkaa kananmuna ja kasta pihvit siihen. Kierittele molemmin puolin korppujauhoissa, joihin on sekoitettu suola ja mustapippuri. Paista voinokareessa keskilämmöllä ja jätä miedolle lämmölle pannulle odottamaan tarjollepanoa.

Ruohosipulikastike
Sekoita kermaviiliin reippaasti ruohosipulisilppua ja mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
Raikas ja yksinkertainen kylmäkastike sopii erinomaisesti punajuuren kanssa.
Keitä lisäkkeeksi perunat ja sekoita vihreää salaattia.

Yksinkertainen, mehevä kasvisruoka on todella hyvää. Jälkiruokana maistuivat Aprikoosimaljat, mutta siitä kerron myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Niitä ei ole tullu juuri maisteltua, harvemmin kaupassa tarjolla täällä päin. Yks suosikkini leivistä on kyllä "mikähän se leipomo nyt olikaan...":n valmistamat lisä-/säilöntäaineettomat peruna-, ruis- ja kauraleipä. Ne on semmosia pieniä valmiiksi siivutettuja, pahvisella pohjalla ja aivan taivaallisia paahdettuna.
    P.S. Oispa jo punajuuret kypsiä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.