maanantai 14. heinäkuuta 2008

Mustaherukkapaistos

Pakastimen ehtymättömästä varastosta löytyi vieläkin mustaherukoita. Mitähän niistä tekisi, pitäisi saada vajaan litran pussi kerralla kulutettua. Selailu nettimaailmassa johdatti Teresa Välimäen ihanien reseptien maailmaan. Mutta taas, kuten niin usein ennenkin muuttelin ohjetta itselleni osuvammaksi. Uskon, että muuntelu meni parempaan suuntaan, kun ei tarvinnut lähteä mantelilastuja ostamaan. Yksi pieni uskottavuusongelma on vielä. Tämä jälkkäri ei näytä kovinkaan hyvännäköiseltä kuvassa, mutta maku korvaa kuvan laadun. Uskottehan, sillä eihän kaurapuuron näköisestä mömmöstä kuvallisesti herkullisen näköistä saa. Kun kokeilette, niin huomaatte, että makuhan se lopulta ratkaisee eikä kuva. Mustaherukkapaistos, olkaa hyvä.

125 g voita sulatetaan
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
vajaa 1 dl sokeria
600 g mustaherukoita
3 rkl perunajauhoja
vajaa 1 dl sokeria
Sekoita voisulaan kuivat aineet. Sekoita sulaneisiin (jos käytät pakasteita) mustaherukoihin perunajauhot ja sokeri. Laita marjaseos paistovuuan pohjalle ja levitä päälle taikinaseos.
Paista 200-asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Sitten tämä paistos nautitaan hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen tai kermajäätelön kera. Se oli hyvää, tätä ei ole enää jäljellä muruakaan. Me syötiin tätä herkkua vaniljakastikkeella.

Kohta ostamme tai poimimme mansikoita, mustikoita, herukoita, vadelmia ja kirsikoita.
Kaikista näistä saa ihanaa ja helposti valmistuvaa marjapaistosta. Voisin kuvitella, että makeista kirsikoista tulee erinomaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.