tiistai 15. heinäkuuta 2008

Täytetyt ohukaisrullat

Täysmaitoa oli ostettu viikonlopun vierasta varten, aamupuuroon piti olla täysmaitoa. Meillä käytetään rasvatonta maitoa, useimiten kuitenkin vettä. Maitotölkki oli vielä puolillaan, joten päätin käyttää sen nyt ohukaisten paistoon. Samalla kertaa sekä suolaista että makeaa. Jauhelihatäytteellä pääruuaksi ja mustikoilla täytettynä jäkkäriksi. Salaattia ja vaniljakastiketta lisukkeiksi.
Jauhelihaohukaisrullat, joita sai nauttia joko rullana tai ei rullattuna.

2 munaa
0,5 l maitoa
1 dl kauralesettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
25 g voita sulatettuna
Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota n tunti ennen paistamista. Käytin juoksevaa margariinia paistamiseen, koska se näyttää sopivan siihen tarkoitukseen parhaiten.
Täyte
400 g nautajauhelihaa
1 sipuli ja 1 iso valkosipulin kynsi silputtuna
suolaa, maustepippuria, chiliä jauheena, tomattipyrettä
pekonia pieniksi kuutioituna, sitä. oli jääkaapissa, joten parasta käyttää ennen viimeistä päivää
Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista hetki. Lisää mausteet ja kypsytä jauheliha, siirrä odottamaan. Ruskista pekonikuutiot pannulla ilman rasvaa.
Levitä täytettä ohukaisen keskelle, jos haluat voit lisätä mukaan pekonikuutiot. Kääri rullalle.

Toinen vaihtoehto, syöjän toiveen mukaan, on levittää täyte ohukaiselle. Lisää päälle hieman juustoraastetta. Salatti kuuluu olennaisena osana annoksiin.

Jälkkäriohukainen syntyy helposti. Nosta ohukaisen keskelle hieman kohmeisia mustikoita, kääri rullalle ja nauti vaniljakastikkeen kera.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.