Italialainen broileripata maistui myös italialaiselta.

2 tl gourmetsuolaa ja ripaukset mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 dl kuivaa valkoviiniä, korvasin tämän päärynäsiiderillä
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
Pinnalle
paahdettuja pinjansiemeniä ja persiljaa
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Käytin haihduttamalla kuivattua hiutalesuolaa, yllättävää kuinka suolalaadullakin on merkitystä. Ruskista fileet nopeasti kasarissa ja nosta syrjään. Älä huuhtele pannua välissä, vaan kuullota siinä hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon tomaattimurska, siideri tai valkoviini sekä mausteet. Nosta joukkoon fileet ja anna kypsyä hiljalleen 15-20 minuuttia.
Keitin lisukkeeksi riisiä ja otin mukaan herneitä. Nosta filee lautaselle ja kaada kastike päälle, ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet ja persiljasilppua. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.