400 g fusillipastaa500 g kypsiä tomaatteja kuutioituna
125 g tuoretta mozzarellaa ohuina viipaleina
1 keskikokoinen punasipuli ohuina viipaleina
0,5 dl kivettömiä vihreitä oliiveja pilkottuna
1 rkl kapriksia
0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
5 tuoretta oreganon lehteä hienonnettuna tai ripaus kuivattua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
yrttisuolaa, mustapippuria
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
raastettua parmesaania, jätin sen nyt pois
Keitä pasta al dente. Sillä aikaa kun pasta kypsyy, laita suureen tarjoilukulhoon tomaatit, mozzarella, sipulit, oliivit, kaprikset, persilja, oregano, valkosipuli, yrttisuola ja mustapippuri. Kaada päälle öljy ja sekoita varovasti.Kaada kypsä pasta siivilään ja huuhtele se nopeasti kylmällä vedellä, valuta hyvin ja lisää lämmin pasta kulhoon. Sekoita pasta muiden aineiden joukkoon. Tarjoa juusto erikseen pöydässä. Nauti.
Pastan tekeminenhän ei oikeastaan voi epäonnistua. Tämä oli hyvää perjantairuokaa ja varsinkin kesäperjantain. Pastalautanen käteen ja pihanurmikolle, terassille tai parvekkeelle nauttimaan kesän alkuillasta ja lintujen laulusta, tietysti myös ihanasta pastasta. Nyt kilisevät jäät lasissa, italialainen Vermouth rosso jäillä sopii aterian päätteeksi aloittamaan illanvieton.
KIITOS tästä ohjeesta!
VastaaPoistaMietin juuri eilen sitä Sophia Lorenin jossakin lehdessä kauan sitten antamaa spagettiohjetta, jossa kastiketta ei keitetty. Se oli silloin todella hyvää kesäruokaa, mutta en ollut ottanut ohjetta ylös.
Tätä pitää taas kokeilla.
Tämä on kesäillan ruokaa, sopii ulkona nautittavaksi.
VastaaPoistaTätä ruokaa syödessäsi palautuvat Italian matkamuistot mieleen.