keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Herkkusienirisotto



Risotot ovat herkkuamme. Eilen taas pitkästä aikaa tein risottoa.
Valitsin kaapista ainekset, joiden mukaan risotto syntyi.
Valkoviiniä ei ollut, mutta se ei tahtia haitannut.
Tuttuun tyyliin risotto syntyi näin.

Herkkusienirisotto  3 annosta

7 dl kiehautettua kanalientä (tai kasvislientä)
200 g  herkkusieniä puhdistettuna ja pilkottuna
1 isohko sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl kasvisrasvaa 
3 dl arborioriisiä
suolaa, ripaus mustapippuria
2 rkl ruokakermaa 
juustoraastetta ja hienonnettua persiljaa 

Kiehauta kanaliemi. Paahda hetki pilkotut sienet pannulla. 
Lisää pannulle kasvisrasva. Paista hienonnetut sipulit kullankeltaisiksi.
Lisää suola ja mustapippuri
Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.
Lisää kanalientä vähitellen, kunnes riisi on sopivan kypsää.
Lisää kerma ja kiehauta. Lisää juustoraaste ja
 annoksille silputtu persilja.

   

Hyvää oli.

2 kommenttia:

  1. Risotot ovat herkkuani. Kiitos hyvästä ohjeesta. Tämä resepti tulee käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, myös minulla risotot ovat herkkuruokia. Tämä oli taas niin hyvää, kannattaa kokeilla.

      Poista

Kiitos kommentistasi.