Luulin, että siskonmakkaroista ei ole vielä pastaa valmistettu.
Väärin luultu Selailin haulla siskonmakkaraa ja kyllä siskonmakkarapastaa
oli valmistettu seillä ja täällä useissa ruokayhdyskunnissa.
En vaivannut päätäni enää, valitsin reseptin. Valintaperusteena oli,
että raaka-aineet on löydyttävä kaapista. Koska minulla ei sattunut olemaan tomaattisosetta,
pudotin muutaman pois. Melkein arvoin minkä valitsen.
Valinta osui sokkona Ilta-Sanomien reseptiin. Jotain pientä muutin,.
Oli siinä isokin muutos. Kaloreja laskiessaniaessa kuohukerma vaihtui 10%:n ruokakermaan.
Siskonmakkarapasta 4:lle
300 g spagettia
2 rkl öljyä
400 g siskonmakkaroita
1 sipuli suikaleiksi leikattuna
1 punainen paprika kuutioina
suolaa, mustapippuria, chilipippuria
2 dl ruokakermaa 10%
pinnalle emmentaljuustoraastetta
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna öljy pannulla. Purista siskonmakkaroista peukalonpään kokoisia palloja pannulle.
Ruskista ne. Kuullota sipulisuikaleet toisella pannulla öljytilkassa,
lisää hieman suolaa. Lisää pannulle paprikakuutiot ja kuullota hetki.
Kaada sipulit ja paprikakuutiot siskonmakkaroiden joukkoon. Mausta.
Lisää ruokakerma pannulle. Keitä kastiketta, kunnes sakenee.
Tarkista maku. Nostele pasta lautasille ja lusikoi päälle kastiketta.
Ripottele pinnalle esim emmentaljuustoraastetta.
Kastike valmiina pannulla.
Annos valmiina. Lisäsin vielä päälle persiljaa
Hei ja kiitos! Tämä ohjehan tuli kuin lahjaksi. Olin ostanut siskonmakkaroita pakkauksen ja kovasti tuumailin, mitä siitä tekisin, jotain muuta sen iänikuisen keiton (hyvää sekin on tietty!) sijaan. Ja pastakastikkeen aioin tehdä. Ohjetta mietin, kunnes satuin tälle sivulle. Pastaa tietty, kun on pimeä vuodenaika ja silloin kaipaa hiilareita. Hauskaa viikonloppua. T. Sanni
VastaaPoistaKiitos, että löysit meille. Oli kyllä hyvä pasta, mies toivoo välillä vähän tuhdimpaa. Ja toiveen toteutin
Poista