maanantai 13. marraskuuta 2017

Puolukkapannacotta-juustokakku

 Isälle leivoin kakun. Juustokakku sai mieluiset täytteet
puolukoita ja pannacottaa. Kakku ei ollut liian makea, vaan juuri sopiva.
Resepti löytyi Lidl:n mainoksesta, tosin muokkasin ohjeita joustavammaksi,
omaan tyyliini sopivaksi. Voin vaihdoin Becelin voi/kasvisrasvaan.

Puolukkapannacotta-juustokakku

Pohja
2dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
125 g Becel-voi-kasvisöljyä sulatettuna
1/2 dl siirappia
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voikasvisrasva ja siirappi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota hetki.
Levitä irtopohjanvuoan (n20cm) pohjalle leivinpaperi.
Sulje reunapanta ja leikkaa leivinpaperi vuoan ulkopuolelta  pois.
Painele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.
Nosta jääkaappiin täytteiden valmistuksen ajaksi.
Paista pohjaa 200-asteessa n 15 minuuttia. 
Jäähdytä kylmäksi.
 
Täyte
Valmistin itse puolukkahillon hyytelösokerin avulla pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmis hillokin käy.  Täytteeksi käy n 4 dl puolukkahilloa.   

Pannacotta
4 liivatelehteä upota kylmään veteen
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl Valion maustamatonta Luomu-jogurttia
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
Siirrä pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.
Purista liivatteista vesi pois  ja liota ne kuumaan kermaseokseen.
Lisää jo jäähtyneeseen seokseen jogurtti sekoittaen. Nosta kulho jääkaappiin.
Anna hyytyä jääkaapissa.

Levitä vuokaan täysin kylmälle kakkupohjalle puolukkahillo.
Kaada päälle jähmettynyt  pannacotta-seos. 
Nosta peitettynä jääkaappiin  jähmettymään yön yli.

Poista reunapanta varovasti. Nosta kakku tarjoiluvadille.
Koristele puolukoilla.

Hyvää oli. Toteutan tätä ohjetta muillakin täytteillä juhlien aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.