keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Vuohenjuustosalaatti

Päivällinen oli tänään kevyt. Ikeassa  söin lounaaksi pienen lihapulla-annoksen ranskalaisten kera. Salaattiateria illalliseksi oli juuri sopiva. Pääraaka-aineena oli varhaiskaali mukana hieman salanovasalaattia.
Ikean kahvi maistuu aina tuoreelta ja täyteläiseltä. Nyt ostin tätä luomukahvia kotiinkin. Luomua keräsin enemmänkin ostoskoriini durumvehnäpastaa, mustapippuria, appelsiini-seljanmarjahilloa ja vadelma-mustikkahilloa.

Vuohenjuustosalaatti
 Suikaloi varhaiskaali, revi mukaan salanovasalaattia. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi kurkkua kulhoon ja sekoita mukaan suolaa. Anna kurkun maustua  noin puolisen tuntia. Suola vetää kurkusta nestettä ja pehmentää kurkun. Sekoita kaikki em ainekset ja ripottele mukaan  neitsytoliiviöljy-balsamicokastike maustettuna sokeri, suola ja mustapippurilla. Lohko pinnalle tomaattia.
Nostele salaatti annoslautasille. Leikkaa vuohenjuustoa sentin kiekoiksi ja gratinoi kiekot uunin grillivastuksen alla. Leikkaa kuivatut pehmeät taatelit suikaleiksi. Nostele salaattiannokselle gratinoidut kiekot ja taatelisuikaleita. Nauti joko leivän kera tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.