lauantai 19. kesäkuuta 2010

Polenta-tomaattikakku, broileripihvit ja mansikka-mozzarellasalaatti

Katselin tähtikokki Jouni Törmäsen ruokaohjelmaa MTV3-lla. Törmäsellä on Nizzassa Michelinin tähtiä saanut gourmeeravintola, joten mielelläni kokeilin hänen polentareseptiään. Ohjelmassa se näytti herkulliselta ja sitä se tosiaan on. Polentan seuraksi paistoin marinoimani broilerileikkeet. Hyvä yhdistelmä tämäkin. Törmänen valmisti ohjelmassaan häränhäntäpataa provencelaiseen tapaan. Muutama vuosi sitten, kun kävimme Nizzassa, kuljin hänen ravintolansa ohi. Silloin se oli vanhan kaupungin kalasatama-alueella. Lienee edelleenkin. Ravintolaan on useiden kuukausien jono, joten viikon matkalla ei ole mitään mahdollisuuksia pistäytyä siellä syömässä.
Alkuruokana nautimme mansikka-mozzarellasalaattia. Ostin mozzarellalevyä ja käärin sisälle rullaten höyrytettyjä paprikasuikaleita. Jälkiruuaksi tein raparperi/mansikka-jogurttiunelman, mutta postaan sen joku toinen kerta ettei tämä postaus veny liian pitkäksi..

Polenta-tomaattikakku ja broileripihvit

1 l vettä
1 tl hienoa merisuolaa
250 g polentajauhoja
2 rkl voita
3 tomaattia
2 rkl tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
Kiehauta vesi ja suola. Lisää polentajauho sekaan kerralla. Vatkaa pallovatkaimella hyvin, ettei polentaan jää paakkuja. Lisää kattilaan pari ruokalusikallista voita. Anna kypsyä kannen alla polentapaketin keittoajan verran. Minulla aika oli 6 minuuttia. Tarkista maku. Viipaloi tomaatit 3-4 mm:n viipaleiksi, poista ensin kannat. Riivi rosmariinit ja silppua ne. Voitele uunivuoka ja kaada polentamassa vuokaan. Tasoita pinta. Asettele tomaatit vuokaan polentan päälle ja ripottele pinnalle silputtu rosmariini. Pirskottele pinnalle neitsytoliiviöljyä. Paista 250- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Polenta on kullankeltaista, kun maissi on paahtunut. Samalla polentassa on paahdetun maissin aromi.

Broileripihvit
Valmista pihveille marinointiliemi. 1/2 dl oliiviöljyä, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta, 2 tl soijaa,  2 valkosipulin kynttä hienonnettuna, ripaus sokeria, puolen sitruunan mehu. Sekoita aineet sakenevaksi seokseksi, sivele  broilerileikkeille. Laita leikkeet muovipussiin  ja lorauta loput marinadista pussiin. Pyörittele leikkeet marinadissa. Sulje pussi tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
Paista leikkeet pihveiksi omassa marinadiliemessään. Ripottele pihveille hieman suolaa.

Mansikka-mozzarellasalaatti
Pehmeää friseesalaattia, kesäsipulia pilkottuna, kuorittua kurkkua viipaleina. Sekoita mukaan esimerkiksi vinaigrettekastike.
Höyrytä suikaloitu paprika pehmeäksi, mausta mustapippurilla. Ripottele osa suikaleista salaattiin. Kääri paprikasuikaleet mozzarellalevyn sisään ja leikkaa rulla paloiksi. Nosta salaatille. Lopuksi pilko mukaan mansikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.