perjantai 4. kesäkuuta 2010

Broilerinkoivet maissikuorrutuksella - Nektariinivaniljavaahto

Broilerin koipireisipalat ovat ehkäpä parasta osaa. Sanonta luun lähellä liha on parasta saattaakin pitää paikkansa. Maustamattomat koipireidet marinoin itse ja  kypsensin maissijuustolla kuorutettuna uunissa. Broileri sai salaatista pedin. Riisin tarjosin erikseen omalta lautaseltaan. Höyrytin riisille nektariinilohkoja.
Jälkiruokana olivat myös höyrytetyt nektariinilohkot upotettuna vaniljakastike-jogurttivaahtoon.

Maissikuorutettuja broilerikoipia salaattipedillä 

3 broilerin koipireisipalaa
Marinadi
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 tl hienoa merisuolaa
2 tl currya
3 tl paprikajauhetta
vajaa tl valkopippuria
tuoretta rosmariinia riivittynä
Kuorrutus
2 dl juustoraastetta
1 1/2 dl maissihiutaleita
Leikkaa nivelestä koipipalan ns nuijapäät irti. Sekoita mausteseos ja kääntele broileripalat kauttaaltaan mausteseokseen. Anna maustua jääkaapissa 3-4 tuntia. 
Murskaa maissihiutaleet karkeaksi muruiksi, sekoita mukaan juustoraaste. Kierittele broilerinpalat kauttaaltaan seoksessa. Nosta broileripalat voideltuun uunivuokaan.  Kypsennä 225-asteessa 45-50 minuuttia.
Sekoita salaatti. Meillä salaatissa oli  salanovasalaattia, pehmeää keräsalaattia, punasipulisilppua, kirsikkatomaatteja, suolalla mehustettuja kurkkuviipaleita, keltaista melonia kuutioina,  Kastike vinegrette.
Keitetty pitkäjyväriisi, johon lisätty mikrossa höyrytettyjä nektariinilohkoja.

Nektariinivaniljavaahto

Poista nektariineista kivet. Lohko nektariinit ja nosta höyrystinastiaan. Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja lorauta päälle juoksevaa hunajaa. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2,5 minuuttia.
Vatkaa Flora-vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon turkkilaista luomujogurttia suhteessa 1:1 sekoita tasaiseksi. Nostele annosvuokiin vaahtoa ja nektariinilohkoja. Raasta pinnalle tummaa suklaata. Nosta jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.