sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Täytetyt sienet ja matjessillikastike uusille perunoille

Torilla olivat herkulliset isot jumboherkkusienet 2 euroa kilo. En voinut vastustaa niitä. Tänään mietin miten valmistan ne uusien perunoiden seuraksi. Matjessillikastikkeen olin jo suunnitellut kastikkeeksi. Hyvän kokonaisuuden sain aikaiseksi. Maustetulla philadelphiajuustolla täytetyille sienille petasin salaattipedin. Kun vielä lisään ateriaan hurmaavan jälkiruuan mansikkavaahdon ei kenelläkään ollut moittimista. Eilisen ja tämänpäiväisen jälkiruuan postaan huomenna.

Täytetyt jumboherkkusienet
6 kpl sieniä
200 g philadelphia tuorejuustoa
4 isoa valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
Puhdista sienet talouspaperilla pyyhkien. Leikkaa varrenpäät pois. Koverra jalat sienestä ja silppua se täytteeseen. Sekoita juusto notkeaksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita juusto, jalkamurska, valkosipulisilppu ja mausteet sileäksi seokseksi. Täytä sillä sienet. Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista sienille laakealle vadille salaattipeti pehmeästä friseesalaatista, tomaattikiekoista ja kurkkuviipaleista. Ripauta salaattipedille oliiviöljyä ja suolaa. Nosta kypsät sienet keskelle.

Matjessillikastike

2 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
1/2 nippua tilliä
1/2 nippua ruohosipulia (leikkasin sipulin omasta yrttimaasta)
1 kananmuna kovaksi keitettynä
1 rkl matjessillin lientä
Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pilko kananmuna. Sekoita ainekset keskenään.

Keitin uudet perunat aterian rungoksi. Täytetyt sienet olivat mausteisen maukkaat raikkaalla salaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.