keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Salaatti vuohenjuustopiirakalle ja mustikat jälkkärinä

Sain puolikkaan vuohenjuustopiirakkaa. Se oli kahvila-konditorian valmistama mehukas piirakka. Tästä sain sopivan kimmokkeen suolaisen piirakan tekoon. Käyttäisin kasviksia hieman enemmän kuin tässä piirakassa oli. Juuston määrä oli yllättävän runsas, kasvikset keventäisivät piirakkaa. Valmistin salaatin piirakan seuraksi. Kokonaisuus oli hyvä. Meillä hajosi pakastin ja korjaaja tulee vasta perjantaina. Pelastin viimeiset mustikat syötäviksi. Yhdistin eilen tekemäni kookosmaitokiisselin ja mustikat. Sopivat hyvin keskenään jälkiruuaksi.

Vihreä- puna-keltainen salaatti

Pehmeää friseesalaattia, salanovasalaattia, kesäsipulia varsineen, keltaista paprikaa, vihreää kurkkua ja punaista tomaattia. Revitään, pilkotaan, lohkotaan. Sekoitetaan vinaigrette-kastike - neitsytoliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, sokeria, suolaa, mustapippuria. Sekoitetaan sakenevaksi ja ripotellaan sekoittaen salaattipedille. Paahdetaan salaattisiemeniä ja ripotellaan salaatille.
Nautitaan mehukkaan vuohenjuustopiirakkapalan kera.

Mustikoita kookosmaitokiisselillä

Kiisseli nostellaan annoskulhoihin ja lisätään joukkoon sulaneet mustikat. Mukaan voi ripotella hieman sokeria.
Jatkuu huomenna. Pakastin on saatava tyhjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.