keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kesäruokana salaattia ja vispipuuroa vaniljavaahdolla

Kevyttä kokkailua tänään. Salaatti mukaili perinteistä fetasalaattia, oliivit korvasin paahdetuilla siemenillä. Kuten usein olen todennyt salaattia on helppo valmistaa hetken inspiroinnin  mukaan. Mielikuvitusta taas ei paljon vaatinut vispatun puolukkapuuron tekeminen. Puolukat syödään nyt pois ennen uusien marjojen tuloa. Vaniljavaahto oli taas hetken mielijohde.

Fetasalaatti mukailtuna
pehmeää salaattia, paljon kesäsipulin vihreää vartta, kuorittua kurkkua, kirsikkatomaatteja ja oliiviöljy-  balsamicorossoa sekaan. Lopuksi paljon kuutioitua fetaa naturelina ja päälle paahdettuja salaattisiemeniä.
Lisänä lahtelaisen  Sinuhen jälkiuuni-ruisnepparit, jotka olivat erittäin hyviä.

Vispattu puolukkapuuro ja vaniljavaahto
Puuron määrän säätelivät mannasuurimot, niitä oli vain 1 dl. Puoli litraa vettä ja 2 dl puolukoita keitetään, mukaan ripaus suolaa. Marjankuorten siivilöinti. Sokeria puoli desiä ja mannaryynit. Kypsennetään. Vispataan vaaleaksi jäähtyneenä.
Vaniljavaahto, reilu desi vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotetaan. Vajaa desi luomujogurttia ja ruokalusikallinen tomusokeria sekoitetaan sileäksi ja sekoitetaan vaniljavaahtoon. Sitten nautitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.