tiistai 22. kesäkuuta 2010

Metsästäjänpihvit sienimuhennoksella

Kylmäkeskus keittiössä odottaa korjaajaa. Vielä toimii jääkaappi ja pakastimessakin on jääkaappilämpö  +8-astetta. Huomenna tulee korjaaja ja saamme tilalle väliaikaisen jääkaapin.  En murehdi asiaa enää, kaikki on järjestyksessä ja takuukorjauksena. Lihaa siis voin ostaa. Nyt oli taas R Jokisen lihakaupan mainion naudanjauhelihan vuoro. Valmistin pihvit. Kun tein sienikastikkeen tai -muhennoksen, pihveistä tuli metsästäjänpihvit.  Varhaiskaali on nyt mehukasta, siitä syntyi salaatti.

Metsästäjänpihvit ja sienimuhennos

Valmistin normaaliin tapaan naudanpaistijauhelihapihvit. Jauheliha, kananmuna, suola, maustepippuri, paprikajauhe ja kermatilkkaan turvotetut korppujauhot - kaikki sekoitetaan keskekenään. Muotoillaan pihveiksi ja paistetaan rypsiöljyssä kypsiksi.
Sienimuhennos
3 isoa jumboherkkusientä
2 salottisipulia
rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
1 rkl soijaa
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa tarvittaessa
Silppua sipulit ja kuutioi puhdistetut sienet. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä. Lisää sienet ja anna niiden paistua kunnes neste on haihtunut. Nosta seos syrjään. Ripauta pannulle rypsiöljyä ja sekoita mukaan vehnäjauhot kuullota hetki. Lisää hyvin sekoittaen mukaan maito ja kerma. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Anna kypsyä 10-15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää mukaan sieniseos. Anna hautua pari minuuttia..
Kaalisalaatti, sekoita kastikkeeksi jogurttiin dijonsinappia, mustapippuria, sokeria. Sekoita kastike salaattiin.
Kokoa lautaselle keitettyjä perunoita, pihvi, sienimuhennos ja kaalisalaattia. Päälle rucolaa ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.