maanantai 26. huhtikuuta 2010

Porkkanapasta

Ajattelin valmistaa tänään ruokaa kaapista löytyvistä raaka-aineista. En siis käynyt ruokakaupassa. Kaapeissa on yllättävän hyvä valikoima, kun sisään kurkistaa ja hieman penkoo. Ensin oli aikomus keittoon, mutta käänsin ajatukseni pastaan. Sehän on nopeaa ja helppoa. Koska porkkanoita oli yllinkyllin, oli porkkanapasta mielessäni. Kurkistin netistä oliko joku valmistanut  tätä jo. Sillä sipuli-blogissa  oli tehty porkkanapastaa. Otin ohjeesta vaarin ja muokkasin sitä kaappeihini sopivaksi. Meillä ei ollut konjakkiakaan pastaan pantavaksi. Tämmöistä tuli ja syöty jo on.

Porkkanapasta 

3 pienehköä porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
voinokare ja oliiviöljyä
3/4 dl sesaminsiemeniä
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
mustapippuria, ripaus suolaa
1 dl maitoa rasvatonta
1 dl maustamatonta jogurttia
pastaa



Kuori ja leikkaa porkkanat 5 cm:n tikuiksi. Pilko valkosipulinkynsi. Kuullota kypsyttäen porkkanatikut ja valkosipuli voi/öljyseoksessa pannulla. Lisää joukkoon sesaminsiemenet, aurinkokuivattu tomaattisilppu, mausteet ja maito. Kypsyttele kunnes porkkanat ovat sopivan al dentet. Lisää jogurtti ja sekoita.
Sekoita kastike kypsennetyn pastan joukkoon ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.