maanantai 5. huhtikuuta 2010

Parsamunakas

Pääsiäinen on aivan kohta ohi. Pöydällä kukkivat vielä pääsiäisen keltaiset tulppaanit. Keltainen kimppu sopii tähän postaukseen, koska väristä ajatukset kiirivät keltaiseen munakkaaseen. Sen sisällä on vihreää parsaa. Just oikea ja helppo illallinen pääsiäisruokien jälkeen. Helppo siinä mielessä, että mies paistoi munakkaan.







Parsamunakas

Sekoita kaksi munaa ja kolme ruokalusikallista vettä. Ripauta joukkoon hieman suolaa. Kuori parsat, leikkaa tyven kova osuus pois. Kypsennä esimerkiksi laakeassa kasarissa, jonne parsat sopivat suorina, 6-8 minuuttia. Lisää keitinveteen suolaa ennen kypsennystä.
Kahden munan munakkaaseen käytin neljä parsaa. Kaada munamassa pannulle ja nosta toiselle puolelle parsat. Kun munakas on kypsä, käännä munakkaan toinen puoli parsojen päälle. Liuta munakas lautaselle ja nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.