Pitkänäperjantaina tänään valmistin seitsemän annosta ruokaa. Ruoka uunissa kypsyen tuntui hyvältä ajatukselta, kyllä liettäkin tarvittiin. Merilohiperhoset parsan, fenkolin ja porkkanoiden kera olivat maistuvan loistava ateria. Puolikuiva hedelmäinen valkoviini ruokajuomana juhlisti ateriaa. Koska hiljennyimme ruokapöytään, kuvat olen ottanut kiireessä hetkellä, kun ruoka on otettu uunista.
Lohiperhoset, parsaa, fenkolia ja porkkanoita
7 kpl merilohiperhosta
nippu parsaa
3 isoa porkkanaa
pieni fenkoli
1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 rkl hunajaa
1,5 dl parsan keitinlientä + 0,5 dl vaaleaa balsamicoa
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
Kuori parsat, porkkanat ja suikaloi fenkoli. Keitä parsaa noin 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Suikaloi porkkanat ja kuullota niitä pannulla oliiviöljytilkassa, lisää hunajaa. Kuullota samoin parsat ja fenkolisuikaleet. Voitele iso reunallinen uunipelti. Laita kasvikset pellille ja kypsennä niitä 200-asteessa uunissa 10 minuuttia. Nosta pelti uunista, lisää kasviksille puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta lohiperhoset suolalla ja mustapippurilla ja lado ne tomaattien päälle pellille.
Sekoita joukkoon 2 dl parsankeitinlientä+balsamicoa ja sitruunan mehu. Kypsytä uunissa 200-asteessa 15 minuuttia.
Lohiperhosille valmistin kylmän luomujogurttikastikkeen, jonka maustoin dijonsinapilla, mustapippurilla,
hunajalla ja ripauksella suolaa. Lisänä oli myös keitettyjä perunalohkoja. Alkuruokana mozzarellasalaatti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkulliselta näyttää tämäkin! Löysin blogiisi muutama kuukausi sitten ja luinkin kaikki postaukset kerralla ja jäin seuraamaan. Ruokakuvat ovat houkuttelevia ja kirjoitat tosi selkeästi ja suorasti, tykästyin kovasti. Olen hirveän laiska kommentoimaan mutta nyt toivottelen Iloista Pääsiäistä :)
VastaaPoistaTeija,
VastaaPoistaAurinkoista Pääsiäisen jatkoa sinulle.
Kiitos, että kävit ja käyt blogissani.
Tervetuloa vastakin.