tiistai 6. huhtikuuta 2010

Broileripihvi ja haudutettua kaalta

Muutama kypsä broilerin ohutleikepihvi oli jäänyt jääkaappiin sunnuntailta. Mietiskelin pihvien seuraksi erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin makeahkoon haudutettuun valkokaaliin. Ripaus soijakastiketta pihveille ja ne höyryttyivät kaalihaudukkeella kypsyttämisajan loppuvaiheessa.

Haudutettu kaali ja broileripihvit

1/4 valkokaalta suikaleina
pala palsternakkaa
1 sipuli
 pala purjoa
rypsiöljyä
1 1/2 dl kasvislientä fondista
3 rkl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa, rouhaisu valkopippuria




Suikaloi kaali,. Kuori ja suikaloi palsternakka. Silppua sipulit.  Kuullota rypsiöljyssä sipulit ja palsternakka. Lisää muutaman minuutin jälkeen valkokaalisuikaleet ja kuulota hetki. Lisää kasvisliemi ja hauduta kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää siirappi ja mausteet sekoittaen ja hauduttele puolisen tuntia, kunnes kaali on kypsää. Lisää pinnalle pihvit ja anna niiden höyrystyä lämpimiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.