Muutama kypsä broilerin ohutleikepihvi oli jäänyt jääkaappiin sunnuntailta. Mietiskelin pihvien seuraksi erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin makeahkoon haudutettuun valkokaaliin. Ripaus soijakastiketta pihveille ja ne höyryttyivät kaalihaudukkeella kypsyttämisajan loppuvaiheessa.
Haudutettu kaali ja broileripihvit
1/4 valkokaalta suikaleina
pala palsternakkaa
1 sipuli
pala purjoa
rypsiöljyä
1 1/2 dl kasvislientä fondista
3 rkl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa, rouhaisu valkopippuria
Suikaloi kaali,. Kuori ja suikaloi palsternakka. Silppua sipulit. Kuullota rypsiöljyssä sipulit ja palsternakka. Lisää muutaman minuutin jälkeen valkokaalisuikaleet ja kuulota hetki. Lisää kasvisliemi ja hauduta kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää siirappi ja mausteet sekoittaen ja hauduttele puolisen tuntia, kunnes kaali on kypsää. Lisää pinnalle pihvit ja anna niiden höyrystyä lämpimiksi
tiistai 6. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.