maanantai 12. huhtikuuta 2010

Lämmin broilerisalaatti

Työpäivän jälkeen piti lähikaupasta hakea broilerin maustamatonta filettä tai ohutleikettä. Hyllyt ammottivat melkein tyhjinä broilerituotteiden kohdalla. Ei yhtään tuoretta marinoimatonta tuotetta. Piti valita marinoituja nuijia eli koipipaloja. Salaatti oli muuten hyvää, mutta ensikerralla en valmista koipipaloista, vaan fileestä ja marinoimattomasta. Valmiiksi marinoitu  ei vain suussani maistu hyvältä. Teollinen ja lisäaineellinen maku ikäänkuin syöpyy kitalakeen.

Lämmin broilerisalaatti

6 kpl koipipalaa tai 400 g filettä suikaleina
2 punasipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
 rypsiöljyä
6 keskikokoista keitettyä perunaa lohkoina
2 isoa omenaa viipaleina 
1 sitruunan mehu
kevätsipulisilppua
suolaa ja mustapippuria
Laitamarinoidut koipipalat uuniin 200-asteeseen noi 20 minuutiksi kypsymään. Jos käytät filettä, paista suikaleet yhdessä sipulien kanssa.  Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä. Lisää joukkoon omenaviipaleet, jatka kullottamista. Lisää mukaan  perunalohkot. ja anna lämmetä keskilämmöllä. Purista lopuksi mukaan sitruunamehua ja ripauta joukkoon suolaa ja mustapippuria. Vihonviimeiseksi saksi mukaan kevätsipuli.
Tarjoa kanasalaatin lisukkeeksi tuoretta salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.