Pitkästä aikaa valmistin jauhelihapihvit. Pihvi on perinteinen, mutta jotain
uutta lisäsin. Kuullotin mukaan sekä sipulia että valkosipulia.
Lisäsin myös juustokuminaa. Lisukkeeksi kypsytin uunissa
bataattia ja se osoittautui hyväksi valinnaksi.
Jauhelihapihvit
400 g naudan jauhelihaa 10%
1 keskikokoinen sipuli pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
voi/kasvisrasvaa
1 kananmuna
vajaa desi korppujauhoja
2 tl jauhelihamaustetta, 1 tl paprikaa, 1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
Kuullota pienityt sipulit pannulla keskilämmöllä.
Lisää ripaus suolaa
Sekoita jauhelihaan hieman jäähtynyt sipuliseos.
Lisää kevyesti vatkattu kananmuna ja korppujauhot.
Lisää mukaan mausteet. Sekoita hyvin.
Muotoile jauheliha neljäkksi pihviksi.
Paista pihvit kypsiksi voi/kasvisrasvaseoksessa.
Uunibataatit
Pese bataatti hyvin. Halkaise bataatti neljään osaan
Vedä bataateille ristivedot. Liruta pinnalle rypsiöljyä.
Hiero päälle mausteet, suola, mustapippuri, paprika
Paista uunin 200- asteessa, kunnes bataatit ovat kypsiä.
Kastike
Cremefraiche 18% , mustapippuri, suola ja
runsaasti pilkottua persiljaa
Salaatti sopii aterialle ja yksinkertainen ns perussalaatti.
Friseetä, sitruuna/oliiviöljy, mustapippuri, suippopaprika, kurkku
Syksyn maalailemat kukat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.