Jokunen päivä sitten valmistin nieriää. Kalasta jäivät jäljelle kauppiaan
fileeleikkauksesta selkäruoto kalalihoineen ym sekä pari filettä.
Fileet olivat paistettuja, joten viipaloin ne keiton päälle.
Perkkuujätteet (ei nahkaa) käytin liemeen.
Kalakeitto nieriästä
6 dl kiehuvaa kasvislientä (1kasvisliemikuutio)
yhden nieriän perkuut ruotoineen
1/2 tl valkopippuria, 1/2 tl suolaa, 1 laakerinlehti, muutama maustepippuri
1 pieni sipuli pilkottuna
5 keskikokoista perunaa pilkottuna
2 dl pakastepapuja lisää loppuvaiheessa, kypsyvät n 5 min.
150 g maustamatonta Ruoka Koskenlaskijaa
n 200 g paistettuja nieriäfileitä leikattuna
Keitä kasvisliemi. Lisää kalaperkuut keitä hetki ja erota ruodot ym pois.
Lisää mausteet sekä sipulisilppu ja lohkotut perunat.
Lisää jäiset pavut n 5 minuuttia ennenkuin perunat ovat kypsiä
Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää keittoon Koskenlaskija, se sulaa liemeen.. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku. Annostele ja lisää päälle nieriäsuikaleet.
Hyväähän tästä keitosta tuli. Koskenlaskija sopi hyvin kalakeittoonkin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.