Tänään oli piirakan vuoro. Sain siskoltani lehtikaalia.
Mietin, että piirakkaa en ole vielä lehtikaalista tehnyt.
Niinpä meillä syötiin tänään maistuvaa piirakkaa.
Lueskelin reseptejä, mutta lopulta valmistin oman versioni.
Lehtikaalipiirakka
Pohja
120 g leivontamargariinia
2 dl spelttijauhoja
1/2 dl kylmää vettä
Paloittele margariini paloiksi ja sekoita jauhot joukkoon.
Lisää vesi vähitellen. Painele taikinaksi, muotoile palloksi.
Voitele vuoka ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille,
Sopiva vuoka on 24 cm halkaisijaltaan.
Nosta vuoka jääkaappiin n 30 minuutiksi.
Täyte
100 g kalkkunametwurstia pienittynä
2 herkkusientä kuutioituna (metsäsienet sopivat myös)
4 lehteä lehtikaalia (poista lehtiruoto)
1 sipuli pienittynä, 3 valkosipulinkynttä pienittynä
1 rkl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
3 kananmunaa
150 g ranskankermaa, 1 dl ruokakermaa, 1/2 dl rasvatonta maitoa
100g fetajuustoa murustettuna
Leikkaa metwursti pieneksi. Pilko puhdistetut sienet. Poista lehtikaalista keskiruoto.
Hienonna lehtikaali. Lisää pannulle rypsiöljy ja lehtikaali, hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
Kuullota kunnes lehtikaali ja sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää lehtikaalitäytteet piirakan pohjalle. Lisää sienet ja metwursti.
Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma ja maito
sekä murustettu fetajuusto. Kaada täytteen päälle
Paista alalämmöllä n 10 minuuttia, pudota lämpö 175 asteeseen.
Paista tasalämmöllä n 30 minuuttia
Levitä pinnalle tuoretta persiljaa
Unohdin kuvata piirakka-aterian heti, hetki on jo maisteltu.
Kuvan sain kuitenkin, mutta annos ei ole ihan kokonainen.
Lehtikaali sopii hyvin tähän piirakkaan.
Hyvä valinta oli käyttää pohjassa spelttijauhoja..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.